Mam Polara z najnowszym Updatem i nie mam zadnych problemow.
Polar Fis Advanced - ktoś zakładał to cudo?
Zwiń
X
-
Problem, może nie problem, zależy jak to interpretuje. Trzeba powiedzieć, że ten moduł nie jest oryginalnym modułem, urządzeniem, tak jakby autoryzowanym przez VW. Nowy Polar, tak jak wspominałem działa tylko na dwóch ostatnich softach, poprzednich wersji oprogramowania, które uważam, że były bardziej dopracowane akurat pod moje auto nie mogę wgrać do Black Kessy edition 2014. U jednego chodzi dobrze, u innego coś tam jest gorzej, poczytajcie sobie forum Polara to dewocie sie o co chodzi. Generalnie firma, która sprzedaje ten moduł, cały czas udoskonala soft i udostępnia aktualizacje, swoich klientów nie pozostawia na pastwę losu po zakupie. marbab ty wiesz o czym pisze bo rozmawialiśmy o moich zmaganiach z Polarem. Generalnie uważam, że jest to dobre urządzonko, które wiele potrafi.
Komentarz
-
-
marbab, ale masz tego starego Polara, a nie Black Kessy 2014?
Kupić Polara to ja kupić muszę, bo to co pokazał na zdjęciach rami to ja właśnie tego potrzebuję zwłaszcza, że ma to j.polski.
Tylko mi podpowiedzcie o co kaman z tymi kablami, jak to się podpina skoro moim zdaniem czegoś w tym nowym kablu brakuję. Chyba, że są źle zdjęcia pokazane w sklepie?Załączone pliki
Komentarz
-
-
Raczej nie ma starych Polarów w sprzedaży, generalnie nowy nie jest zły, ale uważam, że oprogramowanie muszą poprawić pod niektóre wersje samochodów. W nowym sam moduł to przelotka, jest w nim bezpośrednio wejście, do którego podpina się wtyczkę z samochodu, a kabel w zestawie łączy Polara z modułem Can. Każdy Polar jak mu odpowiednią wersję oprogramowania wgrasz ma polski.
Komentarz
-
-
Teraz się troszeczkę pochwalę
Udało mi się zmajstrować takiego "Mini Polara" do swojej skodzianki. Projekt jest rozwojowy. Na razie ilość wyświetlanych danych jest bardzo skromna, ale jest.
Podziękowania po raz kolejny idą do kolegi Enriquez, bez którego pomocy nie udałoby się tego dokonać.
Teraz trochę o urządzeniu. Jest ono połączone poprzez canbus do magistrali infotainment. Zbiera dane z magistrali nie łącząc się z podzespołami w trybie diagnostycznym. Komunikacja z zegarami odbywa się po protokole jak webasto. Docelowo ma to się odbywać po kanale przeznaczonym dla sterownika telematyki, ale na razie nie mam takowego do testów...
video
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez majonezzDocelowo ma to się odbywać po kanale przeznaczonym dla sterownika telematyki, ale na razie nie mam takowego do testów...
teraz wiesz po co jeszcze masz do mnie zajechać - licznik czeka ...
a który konkretnie sterownik telematyki by CI się nadał?Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez majonezz.......
Podziękowania po raz kolejny idą do kolegi Enriquez, bez którego pomocy nie udałoby się tego dokonać......
Apropo kolego majonezz
jak cos to Ci dopasuje licznik FL-owy do Twojego szkodnika bys mógl powalczyc z BAP a nie tylko z DDP.
Cos to znajdz licznik i pisz na PW.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez majonezzEnriquez, dzięki Jeśli chodzi o Telematics - to chyba obojętne. Cały szeroko pojęty koncern VAGa się nada.
spacewalker, YY, czyżby webasto było od Ciebie?
Jest szansa, że dostanę do zabawy licznik z BAPem to powalczę...
Tyle ze licznik jest z Passata, ale zadziała, bedzie błąd IMMO ale w MENU poklikasz
Dlatego jak bys chciał miec pełny licznik z BAP dopasowany do szkodnika to szukaj FL-owego i się dopisze w ramach testu .
Komentarz
-
-
Zamontowałem Black Kessy edition 2014 po podłączeniu fisa wynikł problem. Pojawił się błąd esc stabilizacji toru jazdy i zniknął z maxidotaTPM (wirtualny bez przycisku), swing zawołał o kod (dobrze że go miałem zapisany) po przejechani kilku metrów błędy zniknęły z licznika, ale fisa nie widać na maxidocie.
Nie robiłem aktualizacji fisa przed montażem (chyba powinien mieć już wgrany ten najnowszy ), czy tutaj może być problem? Przeskanowałem VCDSem i tak to wygląda.
Pomorze ktoś o co kaman?
Komentarz
-
-
Nie masz odpowiedniego oprogramowania w Polarze, nie działa odpowiednio magistrala Can Confortu. Musisz go wyjąc i przez stronę Polara wgrać odpowiednie dla twojego pojazdu oprogramowanie. Generalnie trzeba z tym oprogramowaniem pokombinować w Polarze, bo się okazuje, że te ostatnie nie zawsze jest najlepsze, u mnie mam mnóstwo błędów, łącznie z zawieszaniem się Maxi Dota.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez greg44Nie masz odpowiedniego oprogramowania w Polarze,
Problemy jakie miał greg44, adalbert, jak widać nie są sporadyczne.
Napisałem do Hiszpanów zobaczymy co odpowiedzą.
Komentarz
-
-
Dokładnie do O II FL jest White_Color_dot, natomiast do przed FL Red Color. Musisz wyjąć i z aktualizować przez ich stronę i według ich instrukcji. Generalnie ja zainstalowałem sobie teraz 4,3, oczywiście wersja oprogramowania z polskim językiem, ta wersja u mnie działa najstabilniej, mam "Kessy 2014". Niestety w tej wersji można zainstalować oprogramowanie od 4,3 wcześniejsze nie chodzą, natomiast producenci już nie sprzedają poprzednich wersji Polara z tego co wiem. Z 4,4 i obecną 4,5 miałem problemy z emulacją BT, potrafiło zawiesić cały Maxi Dot lub wywala Polara z Menu. Wersja 4,3 ma jedynie problemy z OPS graficznym na Columbusie, pojawia się i znika, czasami wyświetla cały czas lub w ogóle nie wyświetla, reszta działa bez zarzutów.
Komentarz
-
-
Odpisali mi żebym wgrał tą wersje 0.4.5, ale o kolorze licznika nic nie wspomnieli. Zrobie jak radzicie, pobawie się jeszcze z tym softem w weekend.
majonezz, Ty weź no działaj coś z tym Twoim Polarem, bo naprawde wolałbym forse wysłać do Wrocławia :wink:
[ Dodano: Nie 09 Lis, 14 14:36 ]
W końcu po wielu emailach, resetach i aktualizacjach, działa i u mnie :yay: Potwierdzam w razie kłopotów Hiszpan nie olewa klienta i rozwiązuje problemy bardzo sprawnie.
Co zauważyłem, to to że Polar pokazuję rzeczywista prędkość samochodu taką samą jak i GPS, a różni się ona od tego co pokazuję licznik o 5-6km/h. Można to jakoś zmienić żeby licznik pokazywał rzeczywistą prędkość, skoro Polar odbiera taki sygnał z samochodu?
Komentarz
-
-
Witam potrzebna mi pomoc w zakupie kabla do mojego Polar-Fisa :| bo przez bezmyślność go zniszczyłem ops:
Chodzi mi o dokładnie ten ;
Znalazłem go w tym sklepie http://www.polarteam.net/en/polar-fi...fis-cable.html ale nie mam pojęcia jak go kupić :?
Ktoś pomoże ?
Komentarz
-
-
marbab, taaa ale właśnie za tą metodą płatności itd. nie przepadam.
No ale nic problem rozwiązany zamówiłem kabelek u polskiego dystrybutora Polar-Fisa dla zainteresowanych tu; http://www.carsystems.pl/contact,p1.html
Komentarz
-
-
->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
to ja wiem, ale sporo ludzi nie potrzebuje cudów na maxidocie (lub go nie ma)
a wsadzają bolero/columbusa i chcą mieć wyświetlany parktronik i climatronik, ewentualnie BT->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
Komentarz